Pubblicazioni

Di seguito è riportata una lista non esaustiva delle pubblicazioni più significative svolte dal personale del CIM dal 2015 ad oggi

 

 – 2017 –

Prandi B., Lambertini F., Faccini A., Suman M., Leporati A., Tedeschi T., Sforza S.; Mass spectrometry quantification of beef and pork meat in highly processed food: Application on Bolognese sauce, 2017, Food Control, DOI:10.1016/j.foodcont.2016.11.032

 

 – 2016 –

Visioli G., Galieni A., Stagnari F., Bonas U., Speca S., Faccini A., Pisante M., Marmiroli N.; Proteomics of durum wheat grain during transition to conservation agriculture; PLoS ONE, 2016, DOI:10.1371/journal.pone.0156007

Visioli G., Comastri A., Imperiale D., Paredi G., Faccini A., Marmiroli N.; Gel-based and gel-free analytical methods for the detection of HMW-GS and LMW-GS in wheat flour; Food Analytical Methods, 2016, DOI:10.1007/s12161-015-0218-3

A. Marseglia, D. Acquotti, R. Consonni, L. R. Cagliani, G. Palla, A. Caligiani*. HR MAS 1H NMR and chemiometrics as useful tool to assess the geographical origin of cocoa beans – comparison with solution 1H NMR. Food Research International, 2016, DOI: 10.1016/j.foodres.2016.05.001

 

 – 2015 –

Tan S., Calani L., Bresciani L., Dall’asta M., Faccini A., Augustin M.A., Gras S.L., Del Rio D.; The degradation of curcuminoids in a human faecal fermentation model; International Journal of Food Sciences and Nutrition, 2015, DOI:10.3109/09637486.2015.1095865

Gallo V, Intini N, Mastrorilli P, Latronico M, et al. Performance Assessment in Fingerprinting and Multi Component Quantitative NMR Analyses; Analytical Chemistry, 2015, DOI:10.1021/acs.analchem.5b00919

Paolella S., Falavigna C., Faccini A., Virgili R., Sforza S., Dall’Asta C., Dossena A., Galaverna G.; Effect of dry-cured ham maturation time on simulated gastrointestinal digestion: Characterization of the released peptide fraction; Food Research International, 2015, DOI:10.1016/j.foodres.2014.10.026

Buhler S., Tedeschi T., Faccini A., Garino C., Arlorio M., Dossena A., Sforza S.; Isolation and full characterisation of a potentially allergenic lipid transfer protein (LTP) in almond; Food Additives and Contaminants – Part A Chemistry, Analysis, Control, Exposure and Risk Assessment, 2015, DOI:10.1080/19440049.2015.1016123